Tredje brygget, Dyngeöl 2, en felaktig DIPA

Jag tänkte jag skulle testa att få lite mer alkoholhalt och mot bättre vetande så använde jag vitt socker.

Malten var samma som förra, Vikings pale ale och humlen var Ekologisk Cascade.

Receptet var som följer:

  • 1kg malt
  • 68 grader i 90 minuter
  • Humlegiv 1: 20g vid T-60
  • Humlegiv 2: 15g vid T-15
  • Humlegiv 3: 15g vid T-2
  • Extra socker: 100g

OG Var 1060. FG skall mätas idag 16/11 vid buteljeringen 2 veckor efter bryggning.

FG blev 1015 så det blir ungefär 6% alkohol, inte alls mycket :-(

En reaktion på ”Tredje brygget, Dyngeöl 2, en felaktig DIPA

  1. Efter 2 veckor på flaska så provade jag, men det var inge vidare med alldeles för lite kolsyra.
    Efter 3 veckor är det alldeles kungligt! Klart, lagom kolsyrat för en ale och god smak. Dessutom verkar det vara duktigt med alkohol!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>