Sjätte brygget: Dags för julöl… Igen.

Efter att ha legat nere i nästan ett år kändes de som att det var dags för ny bryggning. Till årets julölsbryggning fick jag dessutom hjälp av kollegan Martin.

Receptet blev som följer:

Inmäskning 16 liter.

  • 2,0 kg Pale Ale malt
  • 0,5 kg Pilsnermalt
  • 0,3 kg Caramelmalt
  • 0,2 kg Chokladmalt

Tider:

  • 30 minuter vid 50 grader
  • 30 minuter vid 65 grader
  • 30 minuter vid 70 grader

Koket gjordes med:

  • 10 gram Nugget och 10 gram  Challenger vid T-60
  • 20 gram Nugget vid T-15
  • Kryddgiv med 2 kanelstänger, 2 pomeransskal och 10 kryddnejlikor vid T-10
  • 20 gram Williamette och 10 gram Saaz vid T-2

 

Det hela gav bara 1.055 OG varför 400 gram muscovadosockertillsattes till 10 liter mäsk vilket borde ge FG 1.07

Som jäst användes Safale US-05

Uppsägning av malt

Här bubblar det igång…

Uppmätning av humle och lite provsmakning av annan produkt

Det gäller att hålla värmen, en stor gryta är svår att värma!

Här rullar koket på i Biltema-gryta med Biltema-liggunderlag som isolering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>