Andra Brygget, Dyngeöl 1

Till denna bryggning hade vi beställt humle och malt från humle.se

Malten var Svensk malt, Vikings pale ale och humlen var ekologisk Cascade från Nya Zeeland.

Receptet var som följer:

  • 1kg malt, varmhållningen var sisådär eftersom Arduino-mojtens program inte var rätt
  • Lakningen var sådär bra eftersom vi inte riktigt hade snitsen inne
  • Humlegiv 1: 10g vid T-60 minuter
  • Humlegiv 2: 10g vid T-15 minuter
  • Humlegiv 3: 20g vid T-2 minuter
  • Humlegiv 4: 10g efter 1 vecka.

Priman som vi hade i var 25g socker och det funkade bättre, framförallt efter någon månad var kolsyran perfekt, 2 veckor efter buteljeringen så var det lite mycket.

OG/FG mättes aldrig, men alkoholstyrkan bedömdes som högre än 4% iaf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>