Sjunde brygget, en ”vanlig” ale

 

Veckan efter julbrygget så tänkte jag mig en mer ”vanlig” ale och skred till verket med en mindre sats själv.

Receptet blev som följer:

  • 1kg Bamberg pilsnermalt
  • 0,1kg Caramel
  • 0,05kg Choclate

Mäskade in 3,5liter och mäskade på följande temperaturer:

  • 15min 50 grader
  • 30min 62 grader
  • 30min 72 grader

Koket var en timme och humlegivarna:

  • 20g Nugget vid T-60
  • 20g Challenger vid T-15
  • 20g Williamette vid T-2
  • 20g Saaz för torrhumling efter en vecka

Som vanligt tycker jag att det blir för lite sockerutbyte så jag hällde i vitt socker, troligen inte så bra.

Som jäst användes Safbrew S-33 som var en besvikelse vid förra julölsbrygget.

IMG_0172

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>