Oktober 2003

1, onsdag Tja, jag fortsätter stanna hemma. Niklas kom över på kvällen och vi fixade morsans hemsida.

2, torsdag. Vi åkte till Sölvesborg. Det börjar bli dyrt att ha bilen parkerad.

3, fredag. Vi var ute i skogen på förmiddagen och letade svamp. Synnerligen dåligt resultat, 2 Karl-Johan soppar. På eftermiddagen var vi vid Grundsjön och hundarna var med och sprang runt. På eftermiddagen var Lotta och jag en tur till Hörvik och hälsade på.

Petter och Chata jagar runt

Hösten är på väg

Mormor

Morfar

4, lördag. Slappt och slött. Vi var en sväng till Lions och kollade second-hand, vi var också och hälsade på i Hörvik. På kvällen kom Jens förbi och vi såg Star Trek X.

5, söndag. Jag trodde jag fixat båtmotorn men den höll bara några hundra meter innan den lade av igen. Den måste in på fix. Frampå eftermiddagen åkte vi till Lund och jag jobbade lite.

6, måndag. Första dagen å jobbet på länge. Någorlunda lugnt, jag installerade 10st diskar på eftermiddagen. På förmiddagen var Åsa och jag i Malmö och handlade på ClasOhlson. Efter jobbet var jag med en massa IBM-grejjor till DF.

7, tisdag. Hela dagen gick åt till att skruva diskar. 20st gjorda idag. Sigge och jag var och åt lunch på Thai Tamarind. De verkar ha bytt ägare, det var inte lika bra längre. På kvällen gjorde Ciryon och jag en misslyckad WAR-runda. Systemet funkade inge vidare.

8, onsdag. Husmöte på förmiddagen. Skruvade i de sista diskarna och startade om. Det verkar funka.

9, torsdag. Installerade en ny iBook på statsvet, konfererade med Stefan på JolU och överlämnade lite gamla iMaccar till arthist. På kvällen skulle jag ha handledning men inga dök upp. Efter 19 åkte jag till Eva-Marie och hjälpte henne med datorn. Fick reda på att Francis flyttar till Göteborg då hon fått doktorandtjänst på Chalmers.

10, fredag. Musikvet på förmiddagen. Till lunch kom Ciryon. Vi lyckades under eftermiddagen att få igång lastbalanseringen samt flytta DHCPn till Linux istället för att ha lite bättre koll. På vägen hem hände något mysko med bilen. Den börjar låta konstigt från tanklocket ungefär när turbon laddar. Konstigt.

11, lördag. Vi har kalas för Saga, tyvärr kommer bara 2 kompisar, inbjudningarna gick tydligen ut sent från hennes far och många var uppbokade redan och några var sjuka.

Fräckt ljus under tunga skyar.

12, söndag. Mor och far kom ner för de skulle på middag tillsammans med Niklas, Sisi och Sisis föräldrar. Under tiden passade vi hundarna. Olof och Emma kom över och visiterade hundarna. Jag tittade på Sagan om de 2 tornen. På kvällen fick vi reda på att vår hund var född, Lisa. Senare förlorade Sverige VM-finalen mot Tyskland.

13, måndag. Inget nytt direkt. Åsa och jag var och käkade lunch. På eftermiddagen var Daniel på besök. Jag pysslade lite hit och dit, inget av stort värde dock. Fortfarande förstår jag mig inte på felet på bilen, men men, det kommer väl.

14, tisdag. Okej, idag provade jag EVAP-systemet och det är inte där felet ligger. Det lutar mer och mer mot att det är ett hål på avgassystemet som gör ljudet. På eftermiddagen hade jag handledning med journalisterna och hjälpte Nurei till en dator, hon fick en gammal Compaq-bärbar. Vid 18-tiden döck Martin B upp, Lotta kom också. Vi hade tänkt att äta på VESPA men där var det bokat hela kvällen. Vi köpte istället med oss pizzor hem. Sen blev det datorer för hela slanten under aftonen.

15, onsdag. På väg till jobbet på morgonen börjar bilen hacka och visa "Check Engine", inte kul. Jag tar mig till jobbet dock. Idag pysslar jag med min nya PowerBook och installerar program för glatta livet. På eftermiddagen kom Martin förbi med min ScanTool. Jag kunde läsa ut felkoderna från bilen. Det var P0300 och P1416. I ett första läge verkade det vara "Misständningar" och "Secondary Air...något" vilket ju lät otäckt dyrt. Jag lämnade bilen på jobbet och åkte med Martin till Kullander&Kullander där vi var med om invigningen av deras nya Concept Store. Flera prominenta gäster var där. Vi åkte därefter hem occh inväntade 99mac-pubben vid 19-tiden som inleddes med en titt i nämnda butik varefter vi intog en restaurang i närheten. I mellantiden mellan invigningen och pubben lyckades jag få reda på P1416-koden för SAAB, det visade sig att det var "Tank level, low level following misfires", helt enkelt att det var lite bensin i bilen (det var det). Troligen har jag lite vatten i bensinen och när det nu var lite bensin i tanken kom det med in och orsakade misständningar. Efter pubben satt Martin och jag uppe länge och snackade, vi kom nog inte i säng förrän vid 3!

16, torsdag. Martin fick köra mig till jobbet och följa efter mig medan jag hackade iväg till närmsta mack med min bil. Den gick verkligen uruselt, det måste vara en del vatten i botten på tanken. Martin fortsatte sen mot Kalmar. Jag pysslade vidare med PowerBooken. På eftermiddagen var jag ner till journalisterna och gav dem en "crash-course" i Mac OS 9. Eftersom inga kom på handledningen på BIB051 denna gång heller kunde jag anträda resan mot Sölvesborg redan vid 18-tiden. Bilen gick precis som den skulle och väsljudet var mindre än innan.

17, fredag. Mormor och morfar kom vid 9-tiden och vi åkte vidare mot Påskallavik vid 9:30. Vi kom fram till Astrid och Erik vid 12-tiden och fick lite andrum innan begravningen klockan 13. Begravningar är ju aldrig några lustiga tillställlningar, denna inkluderad. Efter akten var det kaffe i församlingshemmet. Vid 15-tiden drog vi upp till Oskarshamn där vi hälsade på mormors syster under kort stund innan vi åkte hemåt mot Sölvesborg/Hörvik. Vi var framme vid 19:30. Farsan hade tagit min bil bort till verkstaden i Bromölla, men trots idoga försök hade de inte lyckats få fram det där konstiga ljudet, det verkar ha fixat sig själv!? Troligen är det dock något i avgassystemet som är kass, men just nu är det ok, så jag byter inte än.

18, lördag. Slapp förmiddag, jag hjälpte morsan lite med hennes tvåltillverkning. På eftermiddagen åkte jag till Peter i Karlshamn och hjälpte honom installera XP på grabbens dator. Därefter åkte jag förbi Sölvesborg bort till Kristianstad där jag hämtade upp Lotta som kommit med tåget efter mycket om och men. På kvällen var jag bort till Jens en liten sväng.

19, söndag. Dagens händelse var matchen mellan MAIF och GAIS som tyvärr MAIF förlorade. Vi stod mitt i klacken, det var liv så man nästan blev lomhörd.

Stort engagemang i klacken!

20, måndag. Mot Lund, men först efter att ha bytt till vinterdäck, vilket visade sig vara en riktig åtgärd. På Linderödsåsen var det 1dm snö! Visserligen var vägarna plogade men ändå. På aftonen hjälpte jag min bror att uppgradera datorn. Lite snabbare blev den allt.

21, tisdag. Pyssel med PowerBooken, mycket trevlig dator. Bytte disk och stoppade i mer minne. På kvällen var det inbrott i godisautomaten. Troligen var förövaren kvar när jag steg ut ur mitt rum för inget var stulet, personen blev nog rädd och smet iväg. Det blev sent innan jag kom hem eftersom jag väntade in servicepersonal som kunde tömma apparaten.

22, onsdag. Inget intressant. På kvällen byggde jag om servern tillbaks till B&W G3 för att göra plats för den kommande G5:an :-)

23, torsdag. Byggmöte. På eftermiddagen hos statsvet. På aftonen kom faktiskt 2 studenter för handledning på kvällskursen! Lena tittade också förbi för att gå på minnesstunden för Sten H.

24, fredag. Större delen av dagen gick åt till att inspektera målningen tillsammans med Åsa. Lite pyssel tillsammans med Daniel, vi var på JolU också. På kvällen var det Panther-släpp. Jag var med Johan, Nillon och Viktor. Hemma strax efter 12. Det var något tjohejsan vid triangeln, mycket poliser och brandkår.

25, lördag. Pysslade en massa under dagen med G4:an. Nillon var över på eftermiddagen och vi fipplade hit och dit. Jag fick forumet installerat. Lotta var i Lund på fest på kvällen.

26, söndag. Slappt som bara den. Nikke och Sisi var över en kortis, jag sniffade lite nät från fönstret.

27, måndag. Inget nytt på jobbet. Åsa är lite lack, vilket inte är bra, hissjobbet segar sig fram, slutdatum är satt till 1/12 nu. 3 månader försenat! Det gnälls och gnälls på datorsalarna trots att de är bättre än någonsin, trött börjar jag bli. På aftonen monterade jag upp en dator för att sniffa mer "proffsigt", få se om det funkar.

28, tisdag. Lotta och Saga skulle åka till Stockholm idag. Strax efter lunch ringer Lotta och påstår att de ändrat busstiderna (öh?) och att de nu missat bussen. Jag får kasta mig iväg och skjutsa dem, så jag missa styrelsemötet (nämen, vad synd, inte). På aftonen var jag med Fredrik på en produktvisning på Hilton och därefter tog vi några øl på Bishops Arms (mmm Leffe!). Nu såg jag också att Lena blev så glad att hon blev nämnd, så jag nämner henne igen!

29, onsdag. På aftonen var jag hos min bror och Sisi. Jag blev bjuden på mat och vi hade en i allmänhet trevlig afton. Niklas fick min P800 eftersom jag beställt en P900.

30, torsdag. En lugn dag på insten. Åsa och jag tittade på Amelie på eftermiddagen.

31, fredag. Efter en halv dags jobb åkte jag till Sölvesborg för att passa vovvar över helgen. Min nya telefon kom, en trevlig sak.