April 2003

1, tisdag. Inget speciellt, jag installerade Windows NT 3.51 på en gammal Compaq, mest på skoj.

2, onsdag. Ett företag från Stockholm hörde av sig och vill använda en bild ur tunnelbanesidan till en ny lärobok i naturkunskap. Självklart sa jag ja!

3, torsdag. Ytterligare en seg dag på jobbet. På kvällen åkte jag till Jämshög för att repa inför helgens konsert. Var i Sölvesborg runt 10.

4, fredag. På morgonen åkte jag till Lund, för att vara hos Obinett-Annika vid lunch. Vi repade lite, åt lite goda varma mackor och körde sedan ner till universitetshuset. BIVILs diplomering var som vanligt och den upskattade Obinettkvintetten framförde 4 stycken och ett extranummer: Boda brudmarsch, Liksom en herdinna och Ljuder Anders låt. Alla i Gunnar Hahns arr. Som avslutning spelade vi What shall we do with the drunken sailor ur Three Shanties av Malcolm Arnold. Dessutom drog vi ett extranummer för Birgitta: Le petit Negré av Debussy. Hon ville ju inte presentera det. "Den lille näjgörn" som det blir på skånska.
Direkt efter konserten hämtade jag upp Lotta på stationen och vi körde till Malmö. Efter en snabb packning körde vi till Sölvesborg. Polare Jens fyllde ju 30år och vi firade honom. Han fick en tavla från Källströmsgården av oss i familjen. Både Lotta och jag var dötrötta så vi stannade inte så länge.

Jens får ett tal av morsan

mor, Agneta och Jens

5, lördag. Eftersom jag inte skulle vara hemma på min födelsedag så firade föräldrar och morföräldrar mig på denna dag istället. Lite tårta och lite samvaro, alltid trevligt. Under eftermiddagen roade jag mig med att prova QTVR-panoraman. Resultatet kan ses här. På kvällen var Lotta och jag hos Markus, han var hemma på besök. Det var minst ett år sedan sist. Han var väl sig lik, och vi fick träffa hans nya dam, direkt från Buenos Aires, Argentina. Dessutom var Oscar, Jens, Jörgen och "den hemliga agenten från Hällevik" där.

6, söndag. Klockan 13 var det generalrep i Sölvesborgs kyrka. Jag åkte lite fram och tillbaka och åt inte med de andra utan utnyttjade morsan :) 16 var konserten. Lars-Eric Larssons Förklädd Gud. Det gick väl bra för mig iaf, inga tabbar som hördes. Morsan var och lyssnade. Sen bar det av upp till Jämshög där den andra konserten var klockan 19. Recitatören tabbade sig, men det var nog inte så många som märkte det.
Lotta som lämnat Sölvesborg på förmiddagen på väg till Helsingborg och sin PowerYoga meddelade att hon inte kommit dit utan fixade presenter till mig :) Dessutom hade hon nog insett att det var för jobbigt att åka till Helsingborg på söndagar också.

7, måndag. Födelsedag! Tja, inte för att det gör någon större skillnad mot igår, men visst, ett år till. Rätt trist dag på jobbet, men eftersom chefen är bortrest kunde vi äntligen beställa solskydd till expen och datorsalen. Olof pep på mig och frågade om jag ville vara "expert" på TV4 men jag kände inte för det just då. Ingen på jobbet visste att jag hade födelsedag, men Daniel pep förbi med en bok, snällt! Boken verkar bra, Michael Moores Dumma vita män. Ugga för det landet och deras så kallade demokrati. När jag kom hem på kvällen fick jag lite mer klappar, skivor och kläder, mycket bra. Opera är så dyrt att köpa. Sen fick jag god mat, fläskfilé. Sen ville Lotta absolut att vi skulle ner på Zorbas för att äta efterrätt. Jag var väl lite ointresserad men okej då. Där satt 99mac-gänget och väntade! Kul! Olof, Johan, Fredrik med dam och Viktor med dam. Vi pratade en stund och drack någon öl. Till slut var det bara Fredrik med dam och jag kvar. Vi drog hem och spanade in FS2002, han är ju flygare.

Johan och födelsedagsbarnet

Viktor och Carro

Mia, Fredrik och Johan

8, tisdag. En otäck förkylning bröt ut igår kväll och på morgonen kunde jag bara kraxa lite. Det blev till att stanna hemma. Får försöka göra något vettigt av dagen. Lotta och Saga kom hem vid 17, jag lagade fisksufflé. Lite surf å så och sedan i säng. La bud på nya fälgar till SAAB:en.

9, onsdag. Fortfarande kass. Jobbar med hemsidan idag! :) Snön vräker ner utanför fönstret! Vår? Jo, pyttsan. Lotta fick en Tena-blöja med Hemmets Journal idag, hahaha. Snön smälte som tur bort ganska snabbt. Patricia kom skrikande upp, det var en råtta på innergården. Johan var här ikväll med en massa prylar som rangerats ut, bl.a. en Bookendz till en Wallstreet. I gengäld fick jag pyssla om en D-Link trådlös-station som konstrade.

10, torsdag. Hemma idag med. Lotta glömde plånboken så jag fick köra ner till stationen. Jag passade på att köra om Lund och hämta kameran och lite annat. På väg hem passerade bilen 11111,1 mil :)

Bergsgatan 7 i trist väder.

På kvällen var jag i Trelleborg. På grund av förkylningen kunde jag inte spela, utan jag lyssnade bara, för att få en uppfattning om tempon och så.

Trelleborgs musikkår

Hm, många rattar och spakar blir det...

11, fredag. Saga strulade på skolan så Lotta missade tåget till Helsingborg. Eftersom jag fortfarande är hemma så skjutsade jag henne till jobbet. Ytterligare en dag hemma. Ska försöka transponera en galet hög flöjtstämma. PC-skräpet fick ett aggresivt virus, vet inte om jag tatt ihjäl det än. Sådant är straffet för att man kör PC. Av transponeringen belv intet, jag får väl fuska imorrn. Förkylningen är nästan borta, lite snuva kvar bara. Jag lyckades öva lite under kvällen, skönt.

12, lördag. Någorlunda frisk igen. Rep i Trelleborg med Roger Pontare. Han ville ändra på massor så stämningen var aningen pressad. När jag kom hem var Lotta och Saga fortfarande hos Patricia på brunch, vilket de varit sedan 11 på förmiddagen... Jag fick god mat, Bloody Mary och senare Noilly Prat. Vi spelade lite NE-spelet. På kvällen fortsatte mina försök att bli av med virus...

Pontare

Helena och Torgny

Brunch hos Patricia

13, söndag. Hela dagen gick åt till konserten i Trelleborg. Sanna Nielsen var enkel att ha att göra med medans Pontare återigen vill ändra på saker, och kom inte ihåg vad han ville ha igår... Nåja, betalningen är fin så... Konserten var rätt trist för min del, endast Jupiter ur Planterna av Holst var något att bita. Förkylningen verkar i stort borta. Endast lite hosta och snuva kvar.

Sanna Nielsen repar.

14, måndag. Tebax på jobbet. Trist som bara den. Som tur var var det hemma-hos-99mac-pub hos oss på kvällen! Många kom, vi var över 10 pers. De sista gick strax innan 1 på natten!

MacBettan, Ciryon, Mia, Desmodus, Charles Xavier, ohennig, Johan

MacBettan (Fredrik), Mia och Desmodus.

15, tisdag. Öde på jobbet. Åsa och jag spenderade hela eftermiddagen med att leta utemöbler, både i Lund och Malmö. Vi hann med en runda på Oasen och en glass på McDonalds vid Jägersro.

16, onsdag. Trist på jobbet, knappt någon där alls. På kvällen spelade jag Ghost Recon med Fredrik via nätet samtidigt som Lotta och jag tittade på en dansk SF-film, Skuggan.

17, torsdag. Jag var hemma och Lotta jobbade. Gert kom ner för att fixa AirPort. Vi spelade lite och var och åt. På eftermiddagen tog Lotta och jag en promenad och hittade lite öppna nät. Skriver detta på innergården, första riktigt mysiga kvällen.

Gert surfar bredband

Lotta surfar på innergården i kvällningen

18, fredag. Olof och jag gjorde "WAR-walk" i Malmö. Lotta var måttligt road och gick hem efter ett tag. Lite senare gjorde Olof och jag en "WAR-drive". Jag höll på att elda upp bilen då det blev kortis i strömadaptern till GPS:en. På kvällen var vi hos Fredrik och Mia. Käkade Tacos och spelade Ghost Recon.

Öresundsbron från Bo01, där Olof och jag stannade till med bilen.

Lotta, Fredrik och Mia

19, lördag. Vi åkte till Sölvesborg på förmiddagen och var i Hörvik och åt påskmiddag. På kvällningen träffade jag Björn som var nere på kort visit.

Glada miner innan laxen!

Kaffet dracks utomhus i vårsolens glans

20, söndag. Väldigt slö dag, jag gick i morgonrock mest hela dagen och spelade Ghost Recon. Min PB åkte i golvet så DVD:n gick i bitar, får väl fixa det. Björn och Jens dök upp på kvällen och vi lirade Ghost Recon alla 4 :)

21, måndag. Vi åkte tillbaka till Malmö på morgonen, tog en låång promenad som avslutades med glass på Lejonet&Björnen. Sen åkte vi bil i 2 timmar till bl.a. Skanör Falsterbo. På kvällen var vi på Möllan och åt god mat.

Ett av få kvarvarande spår av kranen: stoppet i slutet av torrdockan.

Torrdockan, till viss del fylld av grus. Varför?

22, tisdag. Björn kom ner. Jag trummade ihop lilte 99maccare och så hade vi lite samkväm på kvällen. Jag skulle flasha Amigan, och lyckades istället blåsa ingångsstegen på förstärkaren. Hejja!

Ojoj, undras om det går att laga...

Teknikens under

Björn instruerar Victor

Mina krampaktiga försök att få igång saker och ting igen.

Amiga imponerar tydligen inte på Fredrik

P.O.W. Superspel, typ, inte

Snygg grafik?

Men Victor gillade det hårt

23, onsdag. Björn och jag fumlade runt lite och tittade på Lund och insten. Björn tog tåget vid lunch efter att vi ätit på MAX. På kvällen fick jag nya säkringar av Fredrik att testa i stärkaren, men det resulterade i att den magiska röken slapp ut, så nu är den körd. Jag skulle vara och repa i Trelleborg, men det blev missar med tiden så det sket sig.

Björn packar

24, torsdag. Snabb visit på jobbet på morgonen, klockan 12 var jag i Trelleborg. Spelade vid 2 för Trelleborgskoncernen. På eftermiddagen åkte jag till Höör och köpte en ny stärkare av Fredrik

Den glada försäljaren, obs Maclogga!

Så var man hemma då. Något fattigare, men en stärkare rikare!

25, fredag. En medium dag på jobbet. Kommer inte ens ihåg vad jag gjorde! :)

26, lördag. Wieneraftonsdags. Var 11 i Karlshamn efter att ha lämnat av Chiata som varit hos Nicke och Sisi i en vecka. Rep till 14 varefter jag drog till Sölves och åt lunch. Tillbaka lagom till konsertens början 18. Gick väl hyffsat, tog ungefär lika lång tid som vanligt. Var hemma strax efter 21.

27, söndag. På förmiddagen var vi hos mormor och morfar och fixade lite i trädgården. På eftermiddagen var jag hos Stefan och tittade på hans burkar. Vid 17 var jag i K-hamn igen. Samma kör en gång till fast nu med radioinspelning. Det gick riktigt bra faktiskt. Senare på kvällen kom Jensa förbi med en storpack ostbågar till farsan!

28, måndag. Körde ner till Lund på morgonen. På kvällen var det produktsläpp från Apple som vi tittade på här hos oss. Broder kom förbi och lämnade PB:n som ska på lagning.

29, tisdag. Olof var och hälsade på i Lund? Om det var denna dag, så spelade vi en massa Ghost Recon, och sedan missade vi mobilrepens öppettider, ohennigs T68 behövde en fix.

30, onsdag. Parisresan närmar sig. I sista sekund fick jag kalla fötter och åkte till Sturup och fixade ett tillfälligt pass. När jag kom hem gick vi med Fredrik och Mia på Indisk restaurang. Vi blev inte sena eftersom flyget går 6:45 från Kastrup 1/5. Vi packade det sista och somnade vid 22-tiden.

Tillbaka...